Westvlietweg wil investeren in de toekomst

Bedrijventerrein Westvlietweg Den Haag

Bedrijven Belang Westvlietweg en Bedrijven Investeringen Zone Westvlietweg wil haar bedrijventerrein toekomstbestendig maken.

Het bestuur schreef hiervoor in september 2019 een visie-document. Naar aanleiding van dit visie-document deden de gerenommeerde bureaus Vakwerk Architecten en Bureau Stedelijke Planning de afgelopen maanden onderzoek.

De resultaten van deze onderzoeken vormen de grondslag voor het beleid 2020-2040 van de bedrijvenvereniging.
BBW (bedrijven belang Westvlietweg) en BIZ Westvlietweg realiseert haar beleid in nauwe samenwerking met de Provincie Zuid-Holland en de gemeente Den Haag.

Het beleid wordt gerealiseerd onder het motto:
VERNIEUWEN – INTENSIVEREN – UITBREIDEN – VERDUURZAMEN
Het is de bedoeling dat het huidige terrein wordt verdicht, hogere gebouwen mogelijk worden, wordt geordend en vergroend. Dat het terrein beter bereikbaar wordt voor openbaar vervoer, het terrein wordt verduurzaamd, maar ook de gebouwen zelf. Ook zal er vernieuwing en uitbreiding plaatsvinden. In oppervlakte zal het bedrijventerrein verdubbelen, misschien een haven worden toegevoegd, maar in vierkante meters zal het huidige bedrijfsoppervlakte worden verviervoudigd.

Er komen nieuwe extra uitvalswegen, zodat de Westvlietweg kan worden ontlast van teveel (vracht-)verkeer en er zullen nieuwe (innovatieve) bedrijven worden toegevoegd aan de huidig gevestigde ondernemingen.

De verwachting is dat ook de werkgelegenheid op bedrijventerrein Westvlietweg tenminste zal verdubbelen.

De hele transformatie zal in fases worden gerealiseerd. De resultaten van de onderzoeken moeten daarom meer als startschot dan als eindresultaat worden beschouwd.

Het bestuur is voornemens eind mei de rapporten officieel aan te bieden aan wethouder Saskia Bruines. De uitwerkingen van de onderzoeken van Bureau Vakwerk en Bureau Stedelijke Planning zullen binnenkort digitaal worden gepresenteerd en op de website worden geplaatst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *